Gebruiksklare PP, HDPE, PS EN PVC.

Polypropyleen (PP), high-density polyethyleen (HDPE), polystyreen (PS) of polyvinylchloride (PVC). RAFF Plastics blinkt uit in constante kwaliteit en flexibiliteit voor heel wat sectoren en toepassingen.

RECYCLAGE VAN PLASTICS
Samen bouwen we aan een duurzame wereld. Als kunststofspecialist verzamelt RAFF Plastics industrieel kunststofafval en gereinigd post-consumer afval voor hergebruik. We recycleren en verwerken de kunststof tot nieuwe gebruiksklare samenstellingen in polypropyleen (PP), high-density polyethyleen (HDPE), polystyreen (PS) of polyvinylchloride (PVC).

OP MAAT GELEVERD
De verpakking? Die kies je zelf. Afhankelijk van de hoeveelheid, de logistieke mogelijkheden en je eigen productieproces leveren we kunststoffen in een aangepaste verpakking: bigbag, octabin of silo.

GRANULAAT VOLGENS KLEUR
Uniek in het aanbod van RAFF Plastics zijn de granulaten in aangepaste kleuren. Een specifieke grijstint of een opvallende kleur: dankzij onze ervaren verwerkingsprocessen en flexibele productie ontwikkelen we zowel standaardkleuren als kleuren op maat.

polypropyleen (pp)

PP-granulaat met aangepaste kleur, melt flow en noem maar op. We verwerken botervlootjes, flessendoppen en andere polypropyleen tot nieuwe grondstoffen. Steeds getest en goedgekeurd in ons labo.

Bekijk afbeeldingen
high-density polyethyleen (hdpe)

HDPE is het meest populaire materiaal voor bakken, PET-flessen en zelfs speelgoed. De harde kunststof krijgt bij RAFF Plastics een upgrade tot nieuw basiselement voor je productie.

Bekijk afbeeldingen
polystyreen (ps)

Maalgoed of granulaat: bij polystyreen of PS zijn verschillende levervormen mogelijk. Zowel voor het recycleren of als grondstof voor nieuwe plantentrays, koffiebekers of laptopomkasting.

Bekijk afbeeldingen
polyvinylchloride (pvc)

In 2021 zetten we mee onze schouders onder het VinylPlus® Med-project. VinylPlus® Med verenigt ziekenhuizen, afvalverwerkers en recyclagebedrijven om de duurzaamheid van de Europese zorgsector te versnellen. Dat doen ze door medische wegwerpmaterialen in PVC te recycleren. Denk maar aan zuurstof- en anesthesiemaskers, dialysezakken en slangen. Materialen die dagelijks gebruikt worden in de zorgsector. Samen met Renewi als afvalbeheerder optimaliseren we als recyclagebedrijf het medisch PVC-afvalmanagement van de Europa Ziekenhuizen. Een project met een toekomstvisie.